Sommaren 2019 spelar vi

Det våras för Revisorn

en musikalisk komedi

Väldigt fritt efter Nikolaj Gogol


En vacker dag kommer ett brev till den lilla staden, där Borgmästaren styr med fiffel och båg, glatt uppbackad av ett antal underhuggare som alla lever gott på att tillhöra stadens societet. Ingen är speciellt noga med siffror och regler, om man säger så. Brevet berättar att en revisor, som reser inkognito, har sänts ut av regeringen för att inspektera tillståndet i staden. Samtidigt tar en främling in på hotellet. Kan det vara Revisorn? Självklart!


Nu är goda råd dyra! Borgmästaren och de andra makthavarna måste visa upp staden från dess bästa sida. De bjuder och svassar, mutar och fjäskar för Revisorn, allt för att dölja det mygel och fusk som finns under ytan. Främlingen som givetvis inte alls är revisor låter sig väl smaka av överdådet, efter hand som de olika karaktärerna låter sig luras av sin egen lögn och därigenom avslöjar sig själva. Den komiska karusellen snurrar allt fortare tills det inte finns nån återvändo.


Revisorn av Gogol har spelats över hela världen och roat i massor av år, just för att den ständigt är aktuell. I sommar ger vi den på Spelplats Vinbäcken i vår egen upphottade version, men mycket humor och mycket musik: Det våras för Revisorn!


Varm välkommen till Spelplats Vinbäcken sommaren 2019!


Regissör: Bengt Larsson Heppling

Producent: Lotta Vinberg Kronbäck

Arrangör: Vinbäcken Produktion


Spelperiod: 29 juni t o m 28 juli 2019


Mer information kommer!

ARTIKEL I KRISTIANSTADSBLADET