Fredrik är en välkänd person i Kristianstads musikliv. Han blev som tonåring fångad av musiken och började att spela instrument. Med nyfikenhet och envishet har han lärt sig instrument efter instrument vilket idag gör honom till lite av en multi-instrumentalist. 1989 köptes den första rullbandaren till det som blivit JFK-studio och det började spelas in. Gitarren har varit hans följeslagare genom diverse studio- och liveproduktioner och otaliga bandkonstellationer genom åren. Fredrik är en del av bluesbandet BergaBlues som gjort flertalet egna skivor och vunnit pris som bästa bluesband på Mönsterås Bluesfestival 2017. Bergblues har bl a samarbetat med och gästats av Mikael Wiehe på senare tid.


Fredrik har också spelat teatermusik bl a i musikalerna ”Cabaret” och ”Allt eller Inget” på Kulturhuset i Hässleholm och i den egna produktionen Sopkommissionen och fallet med de osorterade soporna, där Fredrik även skrivit all musik.

Förutom att, tillsammans med Lotta, äga, driva, och verka i JFK-studio och Vinbäcken Produktion arbetar han som tekniker på Kulturkvarteret i Kristianstad och som frilansande liveljudtekniker. Frilansuppdragen har varit många genom åren och några av alla artister som Fredrik jobbat med är Lars Winnerbäck, Anna Järvinen, Marit Bergman, Wilmer X, Carola och Thåström.


I musikkomedin Jeppe på Berget och Revisorn på Spelplats Vinbäcken sommaren 2018 och 2019 stod Fredrik för den musikaliska ledningen och skrev tillsammans med Henrik Knutsson all musik.


”Det är väldigt inspirerande att gå från idé till verklighet. Nu finns det en sommarteater och i sommar blir tredje gången! Vi ses på Cyrano- med näsa för kärlek!