Det är Elins tredje sommar på Spelplats Vinbäcken. År 2018 var hon, förutom att spela rollen som Greven, med och skrev låttexterna i musikteaterversionen av Jeppe på Berget. År 2019 var hon medförfattare till omarbetningen av Gogols Revisorn, i vilken hon spelade Borgmästarinnan.


Elins teaterbana startade i Kristianstad med många produktioner i Kristianstad Scenforum. Efter utbildningar har hon medverkat i ett antal produktioner runt om i Sverige, såsom Julkonsert för barn på Stockholms konserthus, Livets Lotteri på Västerås Konserthus, Strindbergs Leka med Elden på turné i landet, musikalerna Cabaret och Allt eller Inget i Hässleholm och musikalen Urinetown i Stockholm. Hon var också medgrundare och medlem i den turnerande gruppen Teater Bomb från Göteborg.


Nu bor Elin i Stockholm men kommer till Kristianstad och Vinbäcken Produktion då och då för uppdrag i diverse produktioner. En sådan är barnföreställningen Sopkommissionen och fallet med de osorterade soporna, som setts (och lyssnats till) av tusentals barn och som hon också var med och skrev. Förutom scenerfarenhet är Elin utbildad journalist och etnolog och lediga stunder ägnas åt sång och sporadiskt låtskrivande.


”Vinbäcken för mig står för några av de bästa sakerna med kultur: värme, uppfinningsrikedom, initiativ och en anda av "just do it". Jag ser fram emot årets sommarteater på en plats som ligger mig varmt om hjärtat!"