Bengt är frilansande regissör med ett femtiotal uppsättningar, på olika teatrar i Sverige, bakom sig. Bland de senaste regiuppdragen, förutom Jeppe på Berget och Revisorn på Spelplats Vinbäcken, märks Massakerguden och Ingen är perfekt på Borås Stadsteater samt Människor i solen på Teater Tofta i Göteborg. Av produktioner dessförinnan kan nämnas Kuta och kör och Funny Money på Teatern i Västerås, More Amore på Göta Lejon i Stockholm, ett antal barnföreställningar på Länsteatern och Teater Martin Mutter i Örebro, på Unga Musikteatern i Skåne samt de uppmärksammade musikalerna Cabaret och Allt eller inget i Hässleholms kulturhus. 


Förutom regi, sysslar Bengt även med skrivande. Ett tjugotal pjäsmanus har det blivit, bl a Ringaren i Notre-Dame, Pojken som sov med snö i sin säng och Odysseus dotter. Han har också jobbat en hel del med dokumentärfilm och radio. 


Bengt bor numera i Stockholm, där han under en följd av år var återkommande gästlärare i Scenisk gestaltning på Dramatiska Institutet (nuvarande Stockholms Konstnärliga Högskola). En gång i tiden bodde han i Åhus och var konstnärlig ledare för Unga Musikteatern i Skåne samt chef på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.


"Jag längtar efter att få komma tillbaka till Spelplats Vinbäcken med ett rykande nyöversatt och bearbetat manus, baserat på Edmond Rostands mustiga klassiker - Cyrano - med ny musik och med en spännande ensemble. Och med såväl ny som gammal publik. Vi ses!”