Henrik började sin teaterbana på C4-skolan på det estetiska programmet i musik med inriktningen slagverk och sång.


Där fanns en kurs som hette Sceniskt Musikprojekt där man som musikelev fick chansen att prova på att stå på scen och agera. Det var då intresset för skådespeleri väcktes! 


Efter gymnasiet så var han under flera år en av medlemmarna i Kulturhuset Barbackas teatergrupp ”Kravallteatern” samt medverkade i flertalet produktioner i huset bl a Nils Holgersson som dockteater och det grekiska dramat Lysistrate i regi av Bengt Larsson Heppling.


Han har även tillsammans med Fredrik Kronbäck skapat och komponerat musiken till en musikföreställning för barn som lär dem att sopsortera - Återvinningsshowen. Denna show spelar fortfarande för barn varje år och det brukar vara ett väldans ös i Tivoliparken när de kör sitt årliga gig där.


2009 flyttade Henrik till Stockholm för att studera på Teaterhögskolan och har sedan dess frilansat som skådespelare i produktioner som Kikkiland på Göteborgs Stadsteater, BECK, Tv-serien Finaste Familjen och Jordskott på SVT.


”Det ska bli väldigt kul att återigen komma tillbaka till fantastiska Vinbäcken och nu få spela Revisorn för Kristianstadpubliken. Jag hoppas ryktet har spridit sig om vår teateroas i Viby där man kan få sig ett gott skratt, tänkvärda tankar om livet och god mat! Väl mött i sommar!””