Efter många produktioner med Kristianstad Scenforum - Ljusets Gåta, Hasseåtageshowen Svenska Hund, musikalen Lysistrate m fl - studerade Elin vid Lunds Dans och musikal och fortsatte sin teaterutbildning på Wendelsbergs Teater- och skolscen utanför Göteborg. Vidare har hon studerat Dramaturgi vid Stockholms Universitet och Musikproduktion/Låtskrivande vid Kulturama.


Elin har medverkat i ett antal produktioner runt om i Sverige, såsom Jesus Christ Superstar på Malmö Opera, Livets Lotteri på Västerås Konserthus, musikalerna Cabaret och Allt eller Inget i Hässleholm och musikalen Urinetown i Stockholm. Dessutom var hon under ett par år medlem i den turnerande gruppen Teater Bomb från Göteborg.


Nu bor Elin i Stockholm men kommer till Kristianstad och Vinbäcken Produktion då och då för uppdrag i diverse produktioner. En sådan är barnföreställningen Sopkommissionen och fallet med de osorterade soporna, som setts (och lyssnats till) av tusentals barn och som hon också var med och skrev. Hon är även medförfattare till sångtexterna i vår version av Jeppe på Berget. Förutom scenerfarenhet har Elin en kandidatutbildning i journalistik och på lediga stunder skriver och framför hon egna låtar.


”Förra sommaren var en underbar teaterupplevelse. Vinbäcken är ett entusiastiskt, varmt och genuint projekt med mycket kärlek för teatern och för publiken. Det ska bli otroligt roligt att få återvända till mina barndomstrakter även detta år för nya äventyr.”