Bengt är frilansande regissör med ett femtiotal uppsättningar, på olika teatrar i Sverige, bakom sig. De allra senaste regiuppdragen är Massakerguden och Ingen är perfekt på Borås Stadsteater samt Människor i solen på Teater Tofta i Göteborg. Av produktioner dessförinnan kan nämnas Kuta och kör och Funny Money på Teatern i Västerås, More Amore på Göta Lejon i Stockholm, ett antal barnföreställningar på Länsteatern och Teater Martin Mutter i Örebro, på Unga Musikteatern i Skåne samt de uppmärksammade musikalerna Cabaret och Allt eller inget i Hässleholms kulturhus. 


Förutom regi, sysslar Bengt även med skrivande. Ett tjugotal pjäsmanus har det blivit, bl a Ringaren i Notre-Dame, Pojken som sov med snö i sin säng och Odysseus dotter. Han har också jobbat en hel del med dokumentärfilm och radio. 


Bengt bor numera i Stockholm, där han under en följd av år var återkommande gästlärare i Scenisk gestaltning på Dramatiska Institutet (nuvarande Stockholms Dramatiska Högskola). En gång i tiden bodde han i Åhus och var konstnärlig ledare för Unga Musikteatern i Skåne samt chef på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.


"Jag längtar efter att få komma tillbaka till Spelplats Vinbäcken med ett sprillans nytt manus, baserat på Gogols härliga klassiker, med ny musik och med samma briljanta ensemble. Och med såväl ny som gammal publik. Vi ses!"