Vera Kronbäck - sångerska

Vera Kronbäck är en ung sång- och teatertalang som just nu studerar skådespeleri på Calle Flygare Teaterskola i Stockholm. Vera är dessutom utbildad i musikal vid Lunds Dans och musikalgymnasium och ArtEd i London. Trots sin unga ålder, 21 år, är Vera en flitigt anlitad sångsolist och har framträtt på samtliga Kristianstads scener och även på andra platser runt om i Skåne.

 

Våren 2021 tilldelades Vera Rotarys sångstipendium i musik. Vera har också fått Lions stipendium i sång (2017) och Loa Falkmansstiftelsens hedersomnämnande i sång (2016).


Vera har medverkar i sex olika musikaler på Kristianstads Teater bl a i bejublade Chess på svenska. Hon har sjungit som solist på Nationaldagen, Kulturgalan, Klosterbageriet i Åhus, Goodnight Sun i Lund, Ystad och Vejbystrand, i diverse konsert-sammanhang både egna och på uppdrag av andra, på dop, bröllop och och begravningar.


Våren 2018 sjöng hon som sångsolist tillsammans med Andreas Eldeen i programmet "Cole Porter" på Kristianstads Teater och i september samma år medverkade hon som lokal sångartist i den rikstäckande showen "Från Broadway till Duvemåla" på Kulturkvarteret.


Hon sjunger som solist eller kan också komma tillsammans med pianist eller fler musiker. Vera sjunger allt som är roligt att sjunga från svenska visor till Eva Cassidy, Adele, Veronica Maggio, jazz och musikal eller Disney.

Välkommen att boka Vera!


Du kontaktar oss via mejl info@jfkstudio.se eller telefon till Vera 0727-23 83 73